Kameravalvonta

Kameravalvonta on turvallisuustoiminto, joka on kasvanut merkittävästi viime vuosina. Nykyään kameroita käytetään valvomaan ja tallentamaan ihmisiä tai liikkeitä kohteessa tai sen ympärillä. Kameravalvonnan kehitys on edennyt nopeaa vauhtia. Digitaalitekniikan kehittymisen myötä voimme nyt toimittaa täydellisiä järjestelmiä, jotka on täysin räätälöity. Sekä yksinkertaiseen kameravalvontaan että edistyneempiin tarpeisiin videoanalyysin avulla.

Kamerapalvelut

Kameraratkaisut muuttuvat ja paranevat jatkuvasti, ja digitalisoidun tekniikan ansiosta avautuu uusia käyttöalueita, jotka eivät aiemmin olleet mahdollisia. Lähtökohtana ovat aina asiakkaan tarpeet, ja sen pohjalta räätälöimme yrityksellesi sopivat kameraratkaisut.

Esimerkkejä kameraratkaisujen käyttökohteista nykyään ovat:

  • Kehittynyt videoanalyysi alueen suojaamiseksi.
  • Uudet hälytyskeskuspalvelut turvallista valvontaa varten.
  • Integrointi muihin järjestelmiin, POS-järjestelmiin, hälytys- ja kulunvalvontajärjestelmiin helpottaa hallintaa.
  • Videoanalyysi virtausanalyysiä, kohteiden laskentaa ja henkilöstösuunnittelua varten.

Analyysiohjelmisto

Kuvittele, jos voisit ehkäistä rikoksia sen sijaan, että vain tallentaisit tapahtuman! Miten voimme puuttua ihmisen huomiokykyyn?

Kehittyneen videoanalyysin avulla käytämme tietoa kohteen ympärillä tapahtuvasta liikkeestä, jotta voimme luokitella oikein ja määritellä, mistä haluamme saada hälytyksen. Tämä vähentää riskiä, että tärkeitä tapahtumia jää huomaamatta, ja luo näin paremman ympäristön.

Tässä muutamia esimerkkejä siitä, mitä voimme tarjota:

  • Lämpökartta (katso liikkumismallit tietyllä alueella).
  • Minkä tahansa henkilön tai ajoneuvon tunkeutuminen.
  • Väärään suuntaan (kun joku/jotain liikkuu väärään suuntaan).
  • Kasvontunnistus
  • Rekisterikilpien rekisteröinti – LPR.
  • Savun ja palon havaitseminen kameran avulla.

Lupakameravalvonnasta annettu laki (2018:1200)

Yksityiset yhteisöt, jotka eivät hoida yleisen edun mukaista tehtävää, eivät enää tarvitse lupaa kameravalvonnan harjoittamiseen. Yleisen tietosuoja-asetuksen säännöt riittävät varmistamaan, että henkilötietojen käsittely ei loukkaa yksityisyyden suojaa. Et siis tarvitse lupaa, mutta sinun on varmistettava, että noudatat tietosuoja-asetuksen vaatimuksia.

Tietosuoja-asetus tarkoittaa muun muassa sitä, että sinun on tiedettävä, miksi teet kameravalvontaa, ja sinun on voitava yhdistää kameravalvonta tietosuoja-asetuksen mukaiseen oikeusperustaan. Yksityisten organisaatioiden yleisin oikeusperusta on etujen tasapainottaminen. Tämä tarkoittaa, että sinun on punnittava omia tarpeitasi ja etujasi suhteessa kameravalvonnan aiheuttamaan ihmisten yksityisyyteen puuttumiseen. Sinun on tehtävä tämä arviointi ennen kameravalvonnan aloittamista. Muista, että kameravalvonnan toteuttaminen edellyttää myös niin sanottua oikeutettua etua. Tämä voi olla esimerkiksi rikosten ehkäiseminen ja tutkiminen. Jos lääninhallitus on aiemmin myöntänyt kameraluvan, tämä osoittaa, että tuolloin tehty intressivertailu pysyy voimassa, vaikka lupa on peruutettu.